Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Турнир у стоном тенису окупио најбоље играче из региона

Омладински стонотениски клуб Србац организовао је протеклог викенда успјешан појединачни турнир у стоном тенису у Спортској дворани “9. јануар” у Српцу.

Суорганизатор је била Општина Србац а турнир је званично отворио замјеник начелника општине Владимир Гужвић.

У такмичарском дијелу учествовало је 56 играча и то 18 играча из Српца и 38 из Бања Луке, Kотор Вароша, Прњавора, Приједора, Градишке и Београда.

Побједник турнира је Лука Михаиловић из Бањалуке који наступа у Аустрији за клуб “Uniqa”. Он је у финалу био бољи од рођеног брата Николе.

“Освојио сам турнир који је био веома квалитетан, у финалу сам играо против брата и иако сам добио 3:0 морам рећи да је био веома неизвјестан меч. Хвала домаћину на одличној организацији. Надам се да ћу поново играти на турниру у Српцу”, рекао је Лука.

Никола Михаиловић каже да је прошле сезоне играо за клуб из Друге лиге Словачке а ове године је прешао у други клуб који наступа у Првој словачкој лиги, али због короне није било такмичења, тако да ови турнири свакако добро дођу.

“Честитам организаторима који су окупили велики број квалитетних играча. Што се тиче финалног меча, шансе су увијек подједнаке, некада добије Лука, некада ја. Брат је овај пут био бољи и заслужено освојио прво мјесто. Тренутно се у Европи не играју лиге али код нас у Републици Српској и БиХ се играју првенства и турнири и трудим се да учествујем на што више оваквих такмичења како бих био спреман за наставак лиге у Словачкој”, рекао је Никола.

Предсједник Омладинског стонотениског клуба Србац, Мића Kуртовић, рекао је да је организација била озбиљан задатак који су успјели да обаве на најбољи могући начин.

“Окупили смо тренутно најбоље стонотенисере из Републике Српске, Аустрије, Словачке и Србије. Kада говоримо о квалитету, треба рећи да је трећепласирани на овом турниру Дарио Пејић, који је вицепрвак Републике Српске и БиХ. Првак Републике Српске Никола Марчетић није успио да прође четвртфинале што довољно говори о снази турнира”, рекао је Kуртовић.

Он се захвалио на помоћи у организацији турнира Општини Србац, Центру за културу и спорт, Аква вода тиму, Пекари Сунце и Радио Српцу.