Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Таленте и умијеће у препуном Дому културе представило 150 чланова Цезара

Таленте и умијеће у препуном Дому културе представило 150 чланова Цезара

У Дому културе у Српцу, који је био испуњен до посљедњег мјеста, у уторак навече је одржан традиционални љетни концерт Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” који је обиловао плесом и другим занимљивим наступима.

Уз плесаче, на позорници су се смјењивали полазници бројних активности: Цезарови мали креативци, Цезарови истраживачи, Цезарова школа ролања, Цезарова школица спорта, те Цезаров слатки свијет.

Око 150 њих вриједно је радило од почетка марта у редовним терминима сваке седмице у Удружењу, а на завршном концерту су показали шта су све научили са својим тренерима и васпитачима.

Публика је могла да ужива у шаренилу костима, занимљивим плесним корацима, изазовним гимнастичким елементима, одлично припремљеним рецитацијама, спортским полигонима, пјесмама, те најискренијим дјечијим осмијесима. Да би употпунили угођај, волонтери су данима прије концерта израђивали декорацију, а уприличена је и изложба фотографија са свих активности.

Такође, у холу Дома културе налазила се продајна изложба креативних радова, сапуна које су израдили Цезарови истраживачи, као и колача које су припремили полазници “Цезаровог слатког свијета”.

Да би први циклус активности, али и љетни концерт били успјешно реализовани, заслужни су чланови колектива Удружења: Дијана Kуваља, Мариа Шњегота, Јована Јанковић, Тања Шњегота, Ленка Kасагић и Драгица Пезеровић, који су у завршници концерта подијелили дипломе свим полазницима.
“Без подршке родитеља свих чланова Удружења реализација овако великог броја активности не би била могућа, као ни без помоћи најбољих волонтера. О броју публике која је била на завршном концерту довољно говори податак да није било довољно мјеста за све. Вјерујемо да су то показатељи да се труд и рад свих чланова Удружења цијени, те да се заиста најуспјешније ради оно што се воли”, рекла је извршни директор Цезара,Тања Шњегота.

Реализацију концерта подржала је Општина Србац, кроз календар културно-спортских манифестација, а догађају је присуствовао и начелник општине Србац, господин Млађан Драгосављевић.

“Захваљујемо се Општинској управи али и многим другим установама, фирмама и физичким лицима који су подржали наш рад у претходних неколико мјесеци, међу којима су: Kомунално предузеће “Kомуналац”, које увијек подржава еколошке идеје и акције, фирма “Д-инвест”, која је подржала поправку расвјете у плесној сали, фирма “Бест текс”, која је донирала кецеље полазницима “Цезаровог слатког свијета”, као и ЈУ “Путеви” Републике Српске – Одјељење за планирање и заштиту путне мреже и Одјељење за безбједност саобраћаја, те Ани Бабић, на новчаним донацијама”, рекла је Шњегота.

Док већина полазника редовних активности иде на заслужен љетни одмор, са радом наставља “Цезарова школа ролања” и отвара се упис за нове полазнике. Уз то, ускоро из Удружења стижу нове информације о путовањима, међународним пројектима, хуманитарним акцијама и локалним активностима.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish