Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стапарски витезови на поклоничком путовању до манастира Kарно

Стапарски витезови на поклоничком путовању до манастира Kарно

Шеснаест чланова Kлуба борилачких спортова “Стапарски витезови” из Разбоја Љевчанског, предвођени тренером Данијелом Дринићем, боравили су протеклог викенда на поклоничком путовању до манастира Kарно код Србренице.

Овај манастир је древна Немањићка задужбина из 13. вијека а посвећен је Покрову Пресвете Богородице.

Kаратисти из Разбоја стигли су у манастир у суботу гдје су преноћили а затим у недјељу у јутарњим часовима присуствовали светој литургији и потом се причестили. Том приликом су се упознали са манастиром и начином обављања службе.

Домаћин нашим спортистима био је архимандрит Лука, чијим је неизмјерним трудом, радом и залагањем започео манастирски живот на овом подручју, односно обнова и изградња манастирског комплекса кога у великом броју посјећују вјерници из цијелог свијета.

“Имали смо срдачну добродошлицу и гостопримство, као ријетко гдје до сада, и дјеца су била заиста одушевљена дочеком. Био нам је обезбијеђен смјештај и храна, а научили смо и доста тога о манастирском животу и православним обичајима. Дјеца већ сада жељно ишчекују да се поново врате овдје. Захваљујем се и Општини Србац која нам је из редовних средстава које добијамо из буџета, финансирала превоз до манастира”. рекао је Дринић.

Додаје да се њихови чланови већ припремају за предстојеће државно првенство на којем ће поново заједнички наступити са клубом “Сенсеи карате до” из Нове Тополе.

“До краја године планирамо обиљежити десетогодишњицу постојања и рада Стапарских витезова а у плану је и организација едукативних предавања за наше чланове о правилној исхрани, здравим навикама и штетности употребе наркотичких средстава”, истакао је Дринић.