Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчани учествовали на тракторијади у пољском Грзибну

Српчани учествовали на тракторијади у пољском Грзибну

Група од седам Српчана учествовала је протеклог викенда на тракторијади у пољском насељу Грзибно гдје су боравили на позив организатора Марцина Обалека, који је редован учесник србачке тракторијаде.

Љубитељи трактора из Српца су по други пут у задње три године учествовали на овој манифестацији а редовно одлазе и на друге тракторијаде које се одржавају у региону.

“Наш пријатељ Мартин већ годинама долази са трактором у Повелич на нашу манифестацију и одлучили смо да одемо у узвратну посјету. Први пут смо били његови гости још 2019. године а протекле двије године смо били спријечени због пандемије вируса корона”, рекао је Александар Њежић, један од учесника из Српца.

Тракторијада у Грзибну окупила је око 20 трактора а организована су и бројна такмичења у којима је Александар Њежић освојио прво мјесто у ношењу кошаркашке лопте са трактором и треће мјесто у паркирању трактора.

“Манифестација је била међународног карактера а учествовало је неколико земаља. Искористили смо прилику да се дружимо и са потомцима Пољака који су некада насељавали подручје Мартинца”, истакао је Њежић.

Финансијску помоћ у одласку у Пољску пружила је Општина Србац.