Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчанин Светислав Савановић учествује на Руско-балканском форуму младих у Рјазању

Српчанин Светислав Савановић учествује на Руско-балканском форуму младих у Рјазању

Од 13. до 16. децембра у руском Рјазању одржава се Руско-балкански форум младих на којем учествује и Светислав Савановић из Српца.

Форум окупља омладинске лидере из Русије и балканских земаља мотивисане за развој сарадње младих и покретање заједничких пројеката а сврха одржавања је развој руско-балканске сарадње младих, јачање пријатељских и професионалних веза између омладинских лидера Русије и балканских земаља.

Неке од тема Форума су: међународна и академска сарадња: стање и изгледи и заједничке иницијативе у области културе, туризма и медија.

Услов за учешће на Форуму је да кандидати имају између 18 и 35 година, имају држављанство и бораве у Русији или некој од балканских земаља и уз то су представници неке омладинске јавне организације или неформалног удружења младих које се бави међународном сарадњом младих.

Форум заједнички одржавају Министарство науке и високог образовања Руске Федерације, Национални савјет омладинских и дјечијих удружења Русије, Савезна државна буџетска образовна установа високог образовања „Рјазански државни универзитет по имену С. А. Јесењин“ и Савезна државна буџетска образовна установа високог образовања “МИРЕА – Руски технолошки универзитет” уз подршку Фонда за подршку јавне дипломатије А. М. Горчакова.