Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Српчанин Немања Вученовић освојио са Игокеом јуниорску Лигу шампиона у Турској

Српчанин Немања Вученовић освојио са Игокеом јуниорску Лигу шампиона у Турској

Kошаркаш Немања Вученовић из Српца освојио је са младом екипом Игокее јуниорску кошаркашку Лигу шампиона побједом у финалу које је одиграно у Бурси у Турској против екипе Тофаша резултатом 73:66.

Иако нису отишли као фаворити, наши кошаркаши представили су сав потенцијал Игокеине кошаркашке академије и показали да су с правом били најбољи остваривши свих шест побједа у исто толико утакмица.

Меч за титулу Youth Basketball Champions League је протекао у чврстој игри, а Игокеа је у трећој четвртини стигла и до +17 против турског представника. Тофаш је у посљедњој и одлучујућој четвртини покушао да стигне екипу из Лакташа која је издржала и тај налет и тако стигли до трофеја.

Иако има тек 16 година, србачки гимназијалац Немања Вученовић напунио је своје витрине бројним трофејима које је освојио као један од најталентованијих кошаркаша на овим просторима.

Већ четири године члан је Игокее са којом је четири пута био првак Републике Српске у млађим категоријама а као члан јуниорске селекције овог клуба носио је и капитенску траку. Прошле године са Игокеом је потписао и стипендијски уговор.

Поред тога не запоставља школске обавезе и један је од најбољих ђака у свом разреду а прошле године проглашен је и за ученика генерације Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца.

У фебруару ове године Немања је за своје успјехе проглашен за најбољег младог спортисту општине Србац за 2022. годину.