Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Средњошколци представили таленте на вечери умјетности

Средњошколци представили таленте на вечери умјетности

У организацији Савјета ученика Центра средњих школа “Петар Kочић“ Србац, синоћ је у холу школе одржана културно-забавна манифестација под називом “Вече умјетности“.

Вече је било посвећено умјетности у свим њеним облицима а талентовани ученици су припремили занимљиве перформансе.

Била је ово прилика да ученици покажу родитељима, професорима и ученицима школе своју креативност, таленат и преданост у умјетности која је веома важна за друштвени развој заједнице.

Професорица Санела Видовић, која заједно са педагогом школе Жарком Брканлићем води Савјет ученика, каже да манифестација није била само прилика за забаву и уживање већ и за промоцију важности умјетности у нашим животима, јер без ње би свијет био сиромашнији и мање инспиративан.

„Између много пројеката које радимо у Савјету ученика дјеца су изразила жељу да прикажу професорима, родитељима, али и самим ученицима оно што заправо раде. Тако се могла видјети изложба слика и пјесама, школски хор и фолклор. Све оно што они раде у приватном животу хтјели смо да пренесемо у школу, да то прикажемо другима и покажемо да је умјетност важна и треба да нас води кроз живот“, рекла је Видовић.

Она је додала да је учешће у програму узело око 50 ученика који су, како каже, преузели велики терет на себе јер је то све требало организовати.

“Kолико су времена провели у школи толико су провели и након наставе вјежбајући. Овим путем желим да изразим велику захвалност и професорима који су имали разумијевања за све ово и пустили их са наставе“, истакла је Видовић.

Програм су отворили средњошколци Вишња Санчанин, Милош Драгомировић, Јелена Вукашиновић, Сергеј Мершник, Соња Микић, Огњен Миљевић и Немања Игњатић који се баве глумом у Аматерском позоришту „Миленијум“ а поред тога имају и друге таленте као што су плес, цртање и пчеларство.

Манифестацију је употпунио и школски хор са професорицом музике Мартином Kотур а публици се представило и неколико талентованих ученика за музику који су извели више музичких нумера. Учешће су узели и ученици који су рецитовали поезију.

Свој допринос у раду ликовне умјетности дали су талентовани ученици: Љубица Ћирић, Ирена Глигорић, Марина Цвијановић, Сара Њежић, Исидора Ђукић, Анастасија Вулин, Тамара Смиљанић и Соња Микић које су припремиле изложбу својих радова у холу.

Огњен Миљевић, ученик првог разреда гимназије, рекао је да им је жеља била да се окупе, буду креативни и припреме нешто занимљиво.

„У Савјету ученика сам већ пет година. Глумили смо пред нашим родитељима и професорима а хтјели смо показати важност умјетности кроз глуму. Приказали смо шта све мора да ради режисер, глумац, затим смо приказали писца, нашег гитаристу Сергеја и сликара. Уживали смо и било нам је веома забавно“, рекао је Огњен.

Тамара Мајсторовић, ученица четвртог разреда гимназије, каже да је веома срећна што је са својим друговима из Савјета ученика помогла у организацији манифестације, а Љубиша Шумар, предсједник Савјета ученика захвалио се на крају свима који су дали свој допринос да „Вече умјетности“ успије.

Публици се на крају представио Ансамбл народних игара “Лијевче“ из Разбоја у којем наступа неколико ученика србачког средњошколског центра који су обучени у народне ношње извели неколико кореографија.