Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Србачка џипијада од 13. до 15. маја

Србачка џипијада од 13. до 15. маја

Након паузе од двије године, Оф-роуд секција Ронилачког клуба “Жабац” из Српца поново ће организовати џипијаду “Мотајица-Србац 2022“.

Предсједник скупштине клуба, Милорад Лепир, каже да је ово седма по реду џипијада која окупља заљубљенике у брдску вожњу и додаје да је за вожаче теренских џипова припремљена стаза у дужини од 40 километара по обронцима Мотајице.

“Окупљање је у петак навече на полигону који се налази на крају Савске улице гдје ће бити организована вожња у ноћним условима. У суботу долази већина учесника, а ове године очекујемо око 80 посада или 150 учесника из свих околних мјеста. Биће ту екипе из Теслића, Лакташа, Бањалуке, Kозарске Дубице, Дервенте, Градишке, Озрена, Добоја, Брчког, Живиница, Зворника, а најавиле су се и екипе из Осијека. У спортско-рекреативну вожњу по оброцима Мотајице кренућемо у 10 а повратак је око 19 часова”, рекао је Лепир.

Он је позвао све који су заинтересовани да у недјељу у 11 часова на полигону у Савској улици присуствују брзинским испитима за учеснике џипијаде.

Оф-роуд секција Ронилачког клуба “Жабац” тренутно броји 30 чланова.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish