Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Служен парастос за погинуле борце из Лилића

Служен парастос за погинуле борце из Лилића

Борачка организација општине Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Лилић, организовала је данас парастос за погинуле борце овог села – Момира Сивца и Божидара Радонића.

Цвијеће су положиле породице погинулих бораца, заједничка делегација Општине Србац на челу са начелником Одјељења за општу управу Душком Митрићем, представници Борачке организације Србац и Мјесне борачке организације Лилић, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Мјесне борачке организације Kукуље.

Парастос је служио свештеник Славко Дебељак.

Предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца БО Србац, Бранко Граховац, обратио се присутнима и истакао значај служења помена страдалим борцима, као и значај Српске православне цркве у очувању јединства српског народа.

“Окупили смо се како бисмо се помолили за страдале борце који су дали животе за слободу нашег народа. Свештеници често знају да кажу да је жртва за другог највећа жртва коју један човјек може пружити и зато смо дужни да се сјећамо оних који су страдали борећи се за нашу слободу и Републику Српску. Српска православна црква била је та која се борила да нас окупи и сачува јединство Срба православаца, а то чини и данас”, рекао је Граховац.