Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Слога трећа на крају сезоне, Андреа Ивановић најбољи стријелац лиге

Слога трећа на крају сезоне, Андреа Ивановић најбољи стријелац лиге

Побједом над екипом Приједора резултатом 3:2, екипа ЖФK “Слога” Србац окончала је сезону 2021/22. у Првој лиги Републике Српске на трећем мјесту.

Српчанке су ишле на сва три бода у овој утакмици како би овјериле треће мјесто, али су гошће прве дошле у вођство. Слога је успјела изједначити поготком Наташе Ивковић а у наставку је виђена права борба на терену. Утакмицу је преломила двоструки стријелац Андреа Ивановић чиме је на најљепши начин окончана веома успјешна сезона за наше фудбалерке.

Са укупно 29 постигнутих погодака, Андреа Ивановић се пласирала на прво мјесто листе најбољих стријелаца Прве лиге Републике Српске у овој сезони. Она је иза себе оставила Валентину Федена из ЖФK Бања Лука која се 28 пута уписала у листу стријелаца.

Титулу је освојила екипа Бањалуке која ће се од наредне сезоне такмичити у Премијер лиги БиХ а друго мјесто је заузео БСK-Спартак 2013 из Бањалуке.

Иако су релативно млад клуб, који се тек двије године такмичи у Првој лиги, ЖФK “Слога” остварује резултате за примјер а најзаслужнији за то су тренери Миодраг Њежић и Дијана Kовачевић. Из утакмице у утакмицу Слогу је пратила армија вриједних навијача која им је давала вјетар у леђа да остваре овакве резултате.

У плану је да окосница клуба остане на окупу, а квалитетом које су показале, нема сумње да ће се и у наредној сезони борити за сам врх табеле.

Састав Слоге у утакмици против Приједора:
Вишња Санчанин, Сара Богдановић (од 46. Свјетлана Kузмић), Сандра Боснић, Ања Бајић, Сашка Драгановић, Андреа Игњатић, Теа Новаковић, Лана Николић, Андреа Ивановић, Наташа Ивковић, Милица Митраковић.