Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Слога на премијери нове сезоне против Црног Врха из Јаружана, стигло девет појачања

Слога на премијери нове сезоне против Црног Врха из Јаружана, стигло девет појачања

Нова сезона у Другој лиги Републике Српске, група запад, почиње у недјељу 7. августа а у првом колу екипа Слоге гостоваће од 17.30 часова у Јаружанима код Црног Врха.

Црни врх је новајлија у лиги и стигао је у овај ранг такмичења из Регионалне лиге запад гдје је прошле сезоне освојио друго мјесто.

Од нових клубова у Другој лиги се од ове сезоне такмичи и ФСА из Приједора који је освојио титулу у Регионалној лиги запад и Борац из Kозарске Дубице који је испао из Прве лиге РС.

Предсједник клуба Бранко Граховац каже да ће у нови циклус такмичења ући са девет појачања, од голмана и одбране, па све до везног реда и напада.

“Четири играча су нам стигла из Полета из Брода, а имамо и једног фудбалера који долази из прве лиге, а ради се о Драшку Лолићу из градишке Kозаре. Ту су и квалитетна појачања из Борца из Шибовске а ради се о момцима који су освојили србачки турнир у малом фудбалу. Међу новим играчима је и наш Српчанин Миодраг Дабић који је прошле сезоне играо у Подградцима”, рекао је Граховац.

Тренер екипе ће и даље бити Славко Вујић а када је ријеч о амбицијама у новој сезони, Граховац каже да је тешко прогнозирати крајњи исход јер ће Фудбалски савез РС од наредне године правити реорганизацију такмичења и формирати јединствену Другу лигу Републике Српске.

“Она је тренутно подијељена на исток и запад а спојиће се у једну лигу. Првих осам екипа на крају ове сезоне ући ће у нови формат такмичења. Уколико се нађемо у јединственој Другој лиги мораћено играти утакмице против тимова из источног дијела Српске што ће изискивати додатне трошкове који ће бити увећани барем за 50 одсто. Још увијек нисмо заузели став да ли ћемо се борити за улазак међу осам најбољих”, каже Граховац.

Додаје да имају квалитетну екипу која се може борити за сам врх табеле а побољшали су и инфраструктуру. Поставили су рефлекторе на помоћни стадион, што ће омогућити тренинге у вечерњим часовима а градиће се и нови објекат са свлачионицама.

“Имамо све услове да играмо Другу лигу, гдје нам је реално и мјесто. Међутим, останак у њој биће финансијско оптерећење и ових дана ћемо размотрити ситуацију на сједници Управног одбора гдје ћемо заузети став око амбиција у новој сезони, односно да ли ћемо од сезоне 2023/24. играти у нижем рангу што Слога не заслужује или ћемо се борити за јединствену Другу лигу и покушати обезбиједити додатна новчана средства”, истакао је Граховац.

Премијеру пред својим навијачима Слога ће имати у суботу 13. августа када ће дочекати још једног новајлију, екипу ФСА из Приједора, а утакмица почиње у 17.30 часова.