Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Словеначки ЛОТ тим донирао траку за трчање србачком Дому здравља

Припадници словеначког ЛОТ тима из Бањалуке посјетили су данас србачки Дом здравља и донирали Treadmill траку за трчање која је постављена у сали за кинезитерапију.

Kомандант ЛОТ тима, мајор Вилијем Kовачић, рекао је да су почели са радом у марту као један од 17 ЛОТ тимова у БиХ, а овом донацијом показали су спремност да у наредном периоду активно сарађују са нашом локалном заједницом.

„Јако се радујемо што смо добили прилику да овом спортском опремом допринесемо квалитетнијем здрављу људи. Трака је квалитетна, има могућност промјене брзине, нагиба и друге функције и надамо се да ће дуго служити намјени“, рекао је Kовачић и додао да словеначка ЛОТ кућа покрива 10 општина у сјеверозападном дијелу БиХ.

Вања Аћимовић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације, рекла је да ће трака бити корисна за њихову здравствену установу која од 2003. године има у функцији центар за базичну рехабилитацију.

„Од тада до данас није се много улагало у нову опрему а постојећа се често кварила, због чега пацијенти нису могли обављати терапију која је захтјевала њихове потребе. Трака коју смо добили биће корисна за рехабилитацију разних обољења и посттрауматских стања, као и један дио кардиоваскуларних болесника“, рекла је Аћимовић.

Примопредаји опреме присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је изразио захвалност словеначком ЛОТ тиму на овој значајној донацији.

„Јуче сам имао састанак са њиховим припадницима на којем смо разговарали о будућој сарадњи и оно што ме радује, показали су жељу да на разне начине помогну нашој локалној заједници. Донација ове траке је такође била њихова идеја, што потврђује њихове намјере да допринесу бољитку наших грађана“, рекао је начелник Драгосављевић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *