Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Седамнаеста србачка регата у недјељу 31. јула

Седамнаеста србачка регата у недјељу 31. јула

Традиционална србачка регата, која се одржава на релацији од Кукуља до Српца, биће одржана у недјељу 31. јула, одлучено је на данашњој првој сједници организационог одбора која је одржана у згради општине.

Регата се одржава по седамнаести пут у организацији Туристичке организације општине Србац и под покровитељством Општине Србац.

Предсједник одбора Радисава Шушчевић рекла је да је окупљање учесника предвиђено од 8 до 10 часова на локацији некадашњег понтонског моста у Kукуљама.

“Почетак спуста је у 10 часова а пауза је планирана око 13 часова на шљункари код Стегића аде у Разбоју Љевчанском гдје ће се организовати спортска такмичења. Наставак регате је према ушћу Врбаса у Саву, код некадашњег скелског прелаза у Српцу, гдје ће манифестација бити окончана око 15 часова”, рекла је Шушчевић.

Kотизација по учеснику износи 8 KМ у шта спада ручак, качкети са обиљежјем регате и обавезно осигурање.

„Позивам љубитеље ријека да дођу на нашу традиционалну регату, уживају у природи и тако дају свој допринос промоцији туристичких и природних потенцијала и очувању животне средине“, рекла је Шушчевић.

Пријаве заинтересованих учесника се могу извршити у Туристичкој организацији, на првом спрату Ватрогасног дома, или путем телефона 051/745-471 до петка 29. јула.

Данашњој сједници присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који су изразили задовољство што је настављена успјешна традиција ове манифестације.