Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Саопштење Општинске управе Србац поводом нетачних објава на друштвеним мрежама

Поводом одређених објава на друштвеним мрежама, Општинска управа Србац обавјештава јавност да је изнесен низ нетачних информација којима се борачке категорије злоупотребљавају у политичке сврхе.

Том приликом је наведено да је прије одређеног времена, без знања Скупштине општине, промијењено име улице у центру Српца из “Трг српских бораца” у “Трг бораца” што је нетачан навод јер ниједна улица или трг у Српцу по било којој општинској одлуци није званично носила назив “Трг српских бораца”, нити је у скорије вријеме вршена било каква измјена назива тргова у Српцу.

Наиме, Oдлуком о одређивању назива нових улица и тргова у Српцу објављеној 20.04.2006. године у Службеном гласнику општине Србац бр. 4, у члану бр.3 стоји да је:

– За простор између зграде општине, православног храма и основне школе, а који чини дио улице Моме Видовића одређен назив “Трг бораца”,
– За простор између Kосолинца, комплекса пословно-стамбених зграда до објекта некадашње Бањалучке банке, Дома пензионера и зграде у којој је Сбербанка (локал некадашње Развојне банке) одређен назив “Трг Прве Србачке лаке бригаде”,
– За простор од Трга бораца до споменика палим борцима одређен назив “Улица српских бораца”.

По овој одлуци, 2013. године је израђен адресни регистар и издата рјешења о кућним бројевима.

Наведена одлука није мијењана до данашњег дана нити су рјешења о кућним бројевима издавана мимо ове одлуке.

Сваки грађанин може поднијети захтјев Општинској управи и провјерити истинитост изнесених навода.

Без обзира о којим мотивима овакве објаве се радило, непримјерено је на овакав начин користити борачку популацију јер се ради о људима који су бранили и одбранили Републику Српску, међу којима има многих који су за слободу нашег народа дали своје животе или дијелове тијела.

Општинска управа Србац позива грађане да износе своје примједбе и сугестије у смислу побољшања рада локалне управе или других области друштвеног живота и рада, али да буду утемељене на чињеницама а не на површним и непровјереним информацијама.

У прилогу ове објаве можете прочитати дио наведене одлуке о одређивању назива нових улица и тргова у Српцу из 2006. године.