Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Саопштење за јавност Борачке организације општине Србац

Саопштење за јавност Борачке организације општине Србац

На основу закључка са шесте сједнице Скупштине Борачке организације општине Србац, која је одржана 11. априла 2022. године, у вези покретања иницијативе за измјене и допуне Правилника о поступку давања у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске, Борачка организација општине Србац упутила је 13. априла Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске приједлог измјена и допуна Правилника.

Измјене и допуне се односе на начин бодовања понуђача који су из реда борачких категорија грађана.

Наведени закључак је проистекао из захтјева чланова Борачке организације општине Србац који су били незадовољни начином бодовања и резултатима Јавног огласа за додјелу пољопривредног земљишта у закуп на подручју општине Србац.

Закључком Скупштине тражено је од ресорног министарства да се постојећи начин бодовања измјени, односно да чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и борци приликом конкурисања у поступку давања пољопривредног земљишта у закуп, на основу свог статуса, добију више бодова како би били равноправнији и конкурентнији у поступку надметања.

Са истим приједлогом Борачка организација општине Србац је упознала и Министарство рада и борачко инвалидске заштите РС, Борачку организацију РС и начелника општине Србац, те је и од њих затражила и добила подршку у измјени постојећег Правилника.

“Овом приликом обавјештавамо и информишемо чланство и јавност, да смо 18. маја 2022. године запримили допис од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у којем нас обавјештавају да поздрављају и прихватају наш приједлог, те да ће исти бити размотрен приликом првих измјена и допуна наведеног Правилника, а да ће све верзије измјена и допуна бити истакнуте на сајту министарства и да ће бити доступне за мишљење и сугестије”, наводи се у саопштењу.