Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ритам успјешно организовао државно плесно првенство и Kуп града Српца

Ритам успјешно организовао државно плесно првенство и Kуп града Српца

У организацији Савеза спортско-плесних клубова БиХ и Плесног клуба „Ритам“, под покровитељством Општине Србац, у Спортској дворани „9. јануар“ у Српцу у суботу је одржано Прво државно првенство БиХ у модерним плесовима и Kуп града Српца у латиноамеричким плесовима.

Учешће су узели клубови из БиХ и два клуба из Хрватске.

Бранко Савановић, директор Савеза и предсједник ПK „Ритам“, каже да му је драго што се након пандемије вируса корона поново враћају плесним такмичењима, а посебно задовољство изражава због тога што је Србац ушао у историју као мјесто првог државног првенства у модерним плесовима у БиХ.

“Задовољство да буде организатор и домаћин припало је Плесном клубу „Ритам” и по ријечима тренера и учесника који су били овдjе, могу рећи да имамо разлог да будемо поносни, јер су сви били одушевљени организацијом и срдачним дочеком”, рекао је Савановић.

Он додаје да неколико клубова из Федерације БиХ није дошло на такмичење, јер се датум државног првенства подударао са Рамазанским Бајрамом, али без обзира на то, такмичење је било на веома високом нивоу.

“Захваљујем свима који су нам помогли, а то су Општина Србац, која је генерални покровитељ, Радио Србац медијски покровитељ, Центар за културу и спорт који нам је уступио простор, фирмама “Д-инвест” и “Дијана текстил”, рекао је Савановић.

Најуспјешнијим такмичарима су уручена признања, а било је обезбијеђено око 310 медаља и 20 пехара.

Семир Шерић, судија и тренер Плесног клуба “Shadows” Зеница каже да сарадња са србачким Ритмом траје дужи низ година и додаје да је срећан што су плесачи из Зенице узели учешће и имали запажене наступе.

“Ритам је дугогодишњи члан Плесног савеза, клуб са дугом традицијом који је и раније организовао велике турнире. Увијек нам је задовољство доћи овдjе и доживјети тако лијеп дочек – рекао је Шерић и додао да се представило двадесетак чланова њиховог клуба.

Јелена Јечић из Плесног клуба “101” Бијељина каже да је срећна због освојене медаље и додаје да ће из Српца понијети лијепе успомене.

“Плесом се бавим 13 година, односно од треће године. То је моја велика љубав и заиста уживам у сваком плесном покрету, а свако освојено признање представља огромну радост. Драго ми је што сам била у Српцу и имам само ријечи хвале за организацију овог такмичења”, рекла је Јелена.

Пехаре, медаље и признања је уручио начелник Одjељења за привреду, пољопривреду и друштвене дjелатности Марко Михољчић, који је истакао да Општина Србац има разумијевања за потребу организовања оваквих манифестација, што је показала уврштавањем овог такмичења у Kалендар културних и спортских и манифестација на подручју наше општине у 2022. години.

“Оно што ме посебно радује је то што се окупио велики број младих и одраслих из цијеле БиХ и шире, који ће из Српца, понијети лијепе утиске. Плесни клуб “Ритам” сва такмичења организује на завидном нивоу, а тако је било и овај пут. Општина Србац ће наставити са подршком оваквим дешавањима и искрено се надамо да ће их у наредном периоду бити још више – рекао је Михољчић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish