Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Реми Слоге на старту првенства, утакмицу обиљежиле контроверзне судијске одлуке

Реми Слоге на старту првенства, утакмицу обиљежиле контроверзне судијске одлуке

Протеклог викенда почела је нова првенствена сезона у Другој лиги Републике Српске – група запад. Фудбалери србачке Слоге у премијерном наступу ремизирали су на гостовању код Црног врха из Јаружана – 1:1.

Оба поготка виђена су у првом полувремену. Слога је прва стигла до вођства у 19. минуту а стријелац је био Горан Зеленац да би у 43. домаћин изједначио преко Дејана Татића.

Утакмицу је обиљежио главни судија Мишо Мачкић из Бањалуке који је донио неколико дискутабилних одлука а у табору Слоге сматрају да су оштећени за два пенала.

“Суђење је било криминално, права антипропаганда српског фудбала. Никад то не радим али сад морам да критикујем судију. Морао је да досуди два очигледна пенала за нас. Такав начин суђења је изгледа саставни дио првенства на друголигашком западу. Овим начином суђења упропастио је утакмицу која је требала бити дерби кола. Поред тога што нам није свирао два пенала, поништен нам је чист гол због наводног играња руком. Иако је помоћни судија показао према центру, главни судија Мачкић је видио играње руком Стефана Шервела. Надам се да ће комисија за суђење погледати снимак утакмице и да ће главни судија Мишо Мачкић бити драстично кажњен. Домаћин је био коректан без старта и хвала на гостопримству. Штета што је овако завршило”, истакао је Зеленац који у својим ногама има преко 600 утакмица на друголигашком западу.

У првој постави Слоге нашло се пет од укупно девет нових појачања а шансу је добило и неколико младих играча из Српца који су и у прошлој сезони били главни носиоци игре нашег друголигаша.

Наредног викенда Слога игра прву утакмицу пред домаћим навијачима а дочекаће екипу ФСА из Приједора која је ушла у Другу лигу као првак Регионалне лиге запад. Утакмица се игра у суботу 13. августа са почетком у 17.30 часова.

ЦРНИ ВРХ (ЈАРУЖАНИ): Рачић, Рогић (од 62. Грујић), Аулић, Савичић, Дамјанић, Субић, Вукосављевић (од 89. Станковић), Ђукановић (од 62. Милаковић), Софтић, Татић (од 73. Цвијетић), Гајић (од 89. Брдан).

СЛОГА (СРБАЦ): Дабић, Зукановић, Шервел (од 78. Вукић), Вајукић Н, Цвијетић (од 46. Новаковић), Њежић, Kарамехић, Лолић (од 91. Вајукић Д.), Ремић, Зеленац Р, Зеленац Г.