Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Регистровано 36 нових случајева вируса корона у Српцу

Регистровано 36 нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистровано је 36 нових случајева вируса корона а резултати су добијени путем PCR теста и брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о 13 мушких и 23 женске особе, од чега је 10 мушкараца средње а три старије животне доби, двије жене млађе, 12 средње и девет старије животне доби.

У Српцу су тренутно 153 особе активно заражене новим вирусом а у кућној изолацији је 311 лица.

У Републици Српској у посљедња 24 часа извршено је тестирање 984 лабораторијска узорка путем PCR теста а вирус корона откривен је код 425 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је 27 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 784 а на респиратору је 66 особа.

У србачком Дому здравља наредне седмице наставља се имунизација становништва у времену од 10 до 13 часова, сваким радним даном.

У понедјељак ће се вршити Синофарм вакцинација, у уторак Фајзер вакцинација и ревакцинација, у сриједу Спутњик В вакцинација и ревакцинација, у четвртак Синофарм вакцинација и ревакцинација а у петак Спутњик В вакцинација.

Вакцина Спутњик В ће бити доступна као прва доза до 7. фебруара 2022. године, а након тога, све до краја фебруара, само као бустер доза.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish