Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Распоред богослужења за божићне празнике у србачкој парохији

Распоред богослужења за божићне празнике у србачкој парохији

Управа србачке парохије објавила је распоред богослужења од Бадњег дана до Светог архиђакона Стефана који се прославља 9. јануара.

Протојереј Жељко Сарић каже да ће сва богослужења у Српцу бити служена у храму Васкрсења Господњег.

На Бадњи дан, 6. јануара, света литургија ће бити служена са почетком у 9 часова а вечерње богослужење са налагањем бадњака и пијукање у 17 часова.

У 14 часова вечерње богослужење и налагање бадњака биће одржано у храму Свете Марије Магдалине у Kаоцима.

У храмовима у Дворинама, Повеличу и Пријебљезима, вечерње богослужење, пијукање и налагање бадњака биће одржано у 16 часова.

На Божић, у суботу 7. јануара, света литургија ће бити служена са почетком у 5 часова, док ће вечерње богослужење бити одржано у 17 часова.

Другог дана Божића, у недјељу 8. јануара, света литургија ће бити служена у 9 и 17 часова у храму Васкрсења Господњег док је света литургија у Kаоцима планирана у 9.30 часова.

Трећег дана Божића, на Светог првомученика и архиђакона Стефана, у понедјељак 9. јануара, света литургија ће бити служена у храму Васкрсења Господњег у Српцу са почетком у 9 часова.

“По први пут ове године мјештани Малих Ситнеша поводом божићних празника организују вожњу бадњака улицама Српца. Бадњак ће се кретати кроз Мале Ситнеше, Инађол и градске улице а долазак колоне је планиран у 17 часова испред храма Васкрсења Господњег гдје ће бити организовано освећење и налагање бадњака”, рекао је протојереј Сарић и упутио честитке свим православцима поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.