Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Расписана четири конкурса за додјелу студентских стипендија

Расписана четири конкурса за додјелу студентских стипендија

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас четири конкурса за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској у академској 2022/2023. години.

Студентима ће бити додијељено укупно 1.065 стипендија.

Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 650 стипендија, у категорији студената дефицитарних занимања првог циклуса студија биће додијељено 65 стипендија, у категорији осталих студената првог циклуса студија ће се додијелити 335 стипендија, док ће се студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица додијелити 15 стипендија.

Стипендије се додјељују 10 мјесеци. Мјесечни износ стипендије је 200 марака и исплаћиваће се у складу са расположивим средствима у буџету.

Министарство је у 2022. години додијелило 1.065 стипендија студентима у Републици, а у буџету средства за те намјене износила су 2.130.000 марака.

Конкурси су објављени у дневном листу Еуроблиц, као и на интернет страници Министарства, а остају отворени 20 дана односно до 22.11.2022. године.