Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Радне групе из четири општине процјењивале угроженост од елементарних непогода и других несрећа

Радне групе из четири општине процјењивале угроженост од елементарних непогода и других несрећа

У скупштинској сали у Српцу у четвртак 7. јула је одржана обука о примјени Уредбе о садржају и начину израде Плана заштите и спасавања од елементарних непогода и других несрећа.

Том приликом је стављен акценат на прирему и израду Процјене угрожености од елементарних непогода и других несрећа као темељног документа неопходног за израду осталих докумената Плана заштите и спасавања.

Поред чланова радне групе из Српца, обуци су присуствовали чланови радних група за израду Плана из Прњавора, Лакташа и Котор Вароша, као и представници Подручног одјељења Цивилне заштите из Бањалуке. Обуку је водио Драган Штарк, начелник одјељења за планирање ЦЗ у Републичкој управи цивилне заштите.

Након обуке закључено је да квалитетно планирање у смислу правилне идентификације и анализе ризика од елементарних непогода и других несрећа представља потребан основ за спречавање, смањење и отклањање посљедица опасности по људе, материјална добра, инфраструктуру и животну средину

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић је прије почетка рада поздравио присутне зажеливши им добродошлицу и успјешан рад.