Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Радионица у србачком Удружењу жена: Плетиљама могућност за додатну зараду

Радионица у србачком Удружењу жена: Плетиљама могућност за додатну зараду

У изложбеном салону Удружења жена Србац у уторак је одржана радионица плетења у сарадњи са Удружењем “BH Craft” из Тузле.

Ради се о удружењу које се бави израдом и продајом ручних радова које пласирају и на инострано тржиште, а србачким чланицама је понуђена могућност за сарадњу.

Весна Смиљанић, предсједница Удружења жена Србац, каже да се заинтересоване жене које знају или хоће да науче да плету, могу пријавити како би стекле нова искуства и оствариле додатну зараду.

„Жене које се пријаве израђиваће ручне радове за удружење из Тузле, од њихових материјала, за шта ће бити плаћене. Претходно ће морати урадити неколико пробних узорака, које ћемо послати у Тузлу и оне које задовоље услове, добиће могућност за сарадњу“, истакла је Смиљанић.

Она додаје да се већ увелико припремају за Васкршњи сајам, кога ће наредне седмице организовати у центру Српца, а у плану је да представе своје производе и у општинама и градовима у окружењу.

„Учествоваћемо и на Сајму туризма у Прњавору и Здравофесту у Градишци, а у плану су још неки сајмови у мају“, рекла је Смиљанић.

Наредне седмице потписаће уговор са Kућом Лијевча и Поткозарја из Градишке, гдје ће се по први пут наћи њихови производи, који се већ могу купити у Kрајишкој кући у Бањалуци и Требињу.

„Већ се увелико припремамо за нову сезону и припрему џема од јагода и малина, сока од вишања и других производа који су веома тражени међу купцима у цијелом региону“, нагласила је Смиљанић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish