Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Промјене у скупштинском сазиву, Мирко Ромић положио свечану заклетву

Промјене у скупштинском сазиву, Мирко Ромић положио свечану заклетву

На данашњој 18. редовној сједници Скупштине општине Србац одборници су усвојили извјештај Kомисије за избор и именовање о констатовању престанка мандата одборнику СНСД, Радојици Видовићу, који је изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске а умјесто њега, одборнички мандат је додијељен Мирку Ромићу из СНСД-а који је положио свечану заклетву.

Ромић се захвалио присутнима на подршци и рекао да ће се трудити да савјесно и одговорно обавља дужност одборника и оправда повјерење грађана који су га подржали на прошлим локалним изборима.

Престанак мандата у Скупштини општине Србац данас је најавио и одборник ПДП, Мићо Малбашић, који је рекао да је ово била његова посљедња сједница у овом сазиву и додао да ће мандат бити додијељен наредном на листи ПДП-а на претходним локалним изборима, по броју освојених гласова,а ради се о Горану Марићу из Српца.

Скупштина општине Србац је данас упозната и са иступањем Данка Драгојевића и Данијеле Божић Новковић из Демократског народног савеза и они ће своје дјеловање убудуће наставити као самостални одборници.

Драгојевић је у обраћању одборницима рекао да се политика коју су заступали и договарали на почетку мандата у ДНС-у драстично промијенила.

„Људи који су водили ову странку у Српцу су промијенили политику, издали људе који су за нас гласали и сматрамо да није морално на такав начин преварити грађане и гласаче. Зато смо након дужег премишљања донијели овакву одлуку и добијамо свакодневне поруке подршке грађана и захваљујем се на томе, те поручујем да нам то даје мотив да наставимо са садашњим радом и заступамо интересе грађана општине Србац“, рекао је Драгојевић.

Данашњем засједању присуствовала су 24 одборника а одсутан је једино био одборник Саша Јовичић.

О осталим тачкама дневног реда информисаћемо вас у наредним извјештајима на нашој интернет страници.