Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Пријем начелника за ходочаснике Гојка Басурића и Горана Грабовца

Пријем начелника за ходочаснике Гојка Басурића и Горана Грабовца

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за Гојка Басурића и Горана Грабовца који су након 33 дана пјешачења и 1150 пређених километара стигли на Свету Гору, гдје су посјетили манастир Хиландар.

Према ријечима начелника, њих двојица су, поред тога што су испунили свој циљ, учинили много на промоцији општине Србац у позитивном смислу те ријечи.

“У знак захвалности сматрали смо да на овај скромни начин требамо захвалимо нашим суграђанима који су својим чином изазвали велику медијску пажњу, не само у Републици Српској, већ и сусједној Србији. Током пријема су нас упознали о детаљима њиховог пута и заиста је било занимљиво чути како је изгледало ово ходочашће”, рекао је начелник Драгосављевић.

Захвалност руководству општине на подршци упутио је Горан Грабовац.

“Значи нам много овај пријем код највишег руководства наше општине и задовољство нам је било разговарати са њима о детаљима нашег пута”, каже Горан.

Он истиче да им је велики број појединаца пружио подршку на овом путу али им је добро дошла и институционална подршка Општинске управе.

“Општина Србац нам је помогла, нарочито док смо пролазили кроз Србију. То се видјело у Љубовији, која је у братским везама са нашом локалном заједницом, јер су нам у та два дана одмора домаћини заиста изашли у сусрет и омогућили квалитетне услове за одмор и наставак пута”, каже Грабовац.

Данашњем пријему је присуствовао и замјеник начелника општине Владимир Гужвић.