Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Признања заслужним појединцима и организацијама на прослави крсне славе Војске Републике Српске

Признања заслужним појединцима и организацијама на прослави крсне славе Војске Републике Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић додијелила је данас на прослави Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, у манастиру Гомионица код Бањалуке, бројна признања заслужним организацијама и појединцима у одбрани Српске.

Свечаности је присуствовала делегација Борачке организације општине Србац коју су чинили Вићо Kовачевић и Драган Алексић.

Орденом Његоша трећег реда одликован је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, а признање је примио директор Центра Милорад Kојић.

Орденом заставе Српске са сребрним вијенцем одликован је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић за изванредне заслуге у послијератном развоју Српске, учвршћивању мира и међународне сарадње, као и за резултате и достигнућа од ширег значаја и развоја у афирмацији Српске.

Цвијановић је Орденом Немањића за допринос обрани Српске одликовала Прву сарајевску механизовану бригаду ВРС, као и Другу маневарску бригаду Дринског корпуса из Зворника, а Орденом Kарађорђеве звијезде Српске другог реда генерала Милана Челекетића.

Орденом крста милосрђа одликован је доктор Милован Kеркез, а медаљом Петра Мркоњића Прва лака лакташка пјешадијска бригада ВРС, те Друга херцеговачка лака пјешадијска бргада ВРС, док је постхумно Медаљом заслуга за народ одликован 151 борац ВРС.