Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Првомајска честитка начелника и предсједника

Првомајска честитка начелника и предсједника

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су првомајску честитку грађанима општине Србац са жељом да га проведу у добром здрављу и расположењу.

У својој честитки подсјећају да се 1. мај обиљежава као дан који је кроз историју славио социјалне и економске успјехе радничке класе и синдикалног покрета и додају да ће са републичким институцијама, привредним и другим субјектима наставити радити на побољшању цјелокупне економске ситуације и положаја радника у циљу да се сачувају и обезбиједе нова радна мјеста.

„У протеклим годинама учинили смо крупне кораке ка стварању услова за отварање нових радних мјеста, побољшање материјално-друштвеног положаја радника и модернизацију рада локалне управе.

Захваљујући преданом раду општинске администрације, која је своје ресурсе ставила у функцију развоја привреде, недавно смо стекли право на BFC SEE сертификат и добијање статуса општине са повољним пословним окружењем чиме смо, од стране регионалних експерата, идентификовани као општина која нуди најбоље услове за улагање и има највећи потенцијал за развој.

Kроз разне друге пројекте у које смо укључени, као што су MEG, Agrolife и Cilap, наставићемо са осавремењавањем локалне управе у циљу веће укључености привредника у доношење одлука, поједностављења административних процедура и омогућавања подстицаја и олакшица привреди.

Kада је ријеч о подстицајима привреди и запошљавању, који се издвајају из општинског буџета, они су већ годинама у сталном порасту. За ове намјене 2021. године је било на располагању 30 хиљада KМ, прошле године 50 а ове године је планирано 60 хиљада KМ.

Само у прошлој години, кроз програме Завода за запошљавање Републике Српске, у Србац је кроз неколико програма запошљавања уложено око пола милиона KМ.

Поносно истичемо да захваљујући нашим привредницима који шире своје пословање, али и новим инвеститорима, имамо стално повећање броја запослених. Тако смо 2017/18. године имали 2600 а крајем прошле године 2950 запослених што је за нашу општину значајан број. Уз то је присутно и повећање броја пословних субјеката и просјечне нето плате из године у годину.

Наша намјера је да се задржи такав тренд како бисмо, у складу са дугорочном стратегијом развоја до 2028. године, побољшали укупну економску ситуацију и положај радника, омогућили сигуран амбијент за нове инвестиције и снажнију привреду и створили друштво једнаких шанси и социјалне правде.

У увјерењу да ће вријеме које је пред нама донијети још боље економске и социјалне услове за живот, још једном вам упућујемо искрене честитке са жељом да у добром расположењу проведете првомајске празнике“, стоји у заједничкој честитки.