Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прва лига РС за жене: Утакмица Слоге против Борца прекинута при резултату 11:0

Прва лига РС за жене: Утакмица Слоге против Борца прекинута при резултату 11:0

У заосталој утакмици првог кола Прве лиге Републике Српске за жене, фудбалерке Слоге дочекале су јуче на градском стадиону у Српцу екипу Борца из Шамца.

Иако су Шамчанке допутовале са десет играча, евидентна је била разлика у квалитету ове двије екипе, што се и виђело у првом полувремену које је Слога окончала резултатом 11:0.

Српчанке су биле надмоћне у свим сегментима игре а троструки стријелац била је Теа Новаковић. По два поготка постигле су Александра Турудија и капитен Наташа Ивковић, а по један Лана Николић, Ања Бајић, Андреа Игњатић и Милица Митраковић.

У наставку гошће из Шамца нису озбиљније угрозиле гол Слоге. Након једног контакта у 50. минуту, игру је због повреде напустила једна играчица Борца а судија је након тога свирао крај.

У табору Слоге тврде да се ради о неспортском чину саботирања утакмице.

“Још на паузи између два полувремена гошће су изјавиле да не желе наставити игру. Будући да то према правилима није дозвољено, делегат је најавио наставак. Ушли смо лагано у друго полувријеме, пустили госта да развија нападе, али били су незаинтересовани и нису показали никакав труд. Након само пет минута другог полувремена, гост је искористио први блажи контакт тијелом о тијело са нашом играчицом да би исценирао повреду, а играчица је на својим ногама уз подсмијех напустила терен након чега је судија свирао крај. Неспремност гостујућих играчица је била евидентна, али никако није изговор за незаинтересованост и лежерност на терену и одузимање прилике за игру нашој екипи која за то напорно ради и нестрпљиво ишчекује свако наредно коло”, наводи се у саопштењу Женског фудбалског клуба “Слога” Србац.

Утакмиоца Слоге против Борца није званично регистрована овим резултатом а какав ће бити епилог јучерашњих догађаја остаје да се види.

У наредном колу које је на распореду у суботу 8. октобра Српчанке гостују код Слоге у Приједору која је водећа на табели а утакмица почиње у 15 часова.