Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почиње замјена кровне конструкције на школи у Ћукалима

Почиње замјена кровне конструкције на школи у Ћукалима

У Основној школи “Вук Kараџић“ у Ситнешима извршене су припреме за почетак другог полугодишта.

Директор Весна Савић каже да је урађено генерално чишћење и отклањање ситних кварова на објектима централне и подручних школа тако да су учионице спремне за долазак ученика.

„Ових дана ће почети радови на замјени кровне конструкције на подручној школи у Ћукалима, а радове ће извести грађевинска фирма “Градња“из Зенице. Претходно је на овој школи замијењена столарија а постављањем крова биће завршен пројекат комплетне санације ове школе за шта је финансијска средства обезбиједило Министарство просвјете и културе Републике Српске“, рекла је Савић.

Она је додала да ће школа, у сарадњи са Мјесном заједницом Ситнеши и Општином Србац, од идуће седмице почети радове на чишћењу каналске мреже у непосредној близини како би избјегли плављење школских објеката приликом обилнијих падавина.

Поводом школске славе, Светог Саве, у четвртак 26. јануара са почетком у 12.30 часова у Омладинском дому у Ситнешима биће организован културно-умјетнички програм у којем ће учешће узети ученици централне и подручних школа.

„Бесједу о Светом Сави ће говорити свештеник Ненад Ђурић а други дио програма биће испуњен садржајима који су припремљени на часовима и школским секцијама.

Ломљење славског колача и славски ручак биће уприличени 27. јануара у школи у Ситнешима са почетком у 13 часова“, рекла је Савић.