Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почео пројекат “Запосли средњошколца” у организацији Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”

Почео пројекат “Запосли средњошколца” у организацији Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.“ почело је са реализацијом пројекта “Запосли средњошколаца” у оквиру кога ће друга генерација младих из Српца имати могућност да стекне прво радно искуство.

У питању је једномјесечни програм запошљавања, који финансијски подржава Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, а који је за 15 средњошколаца омогућио радно оспособљавање и стицање вјештина које ће им бити од користи приликом првог правог запослења или даљег школовања.

Заинтересовани ученици ЦСШ “Петар Кочић” Србац, који су се пријавили на јавни позив, распоређени су у 12 пословних субјеката из Српца који су такође потврдили учешће у пројекту.

Међу њима су: Општина Србац, Ресторан Монументал, Кафе бар Ласта, Дијана текстил, Тандем ГД, Тексопром, Тат-Ком, Комунално предузеће Водовод, Апотека Голић, Апотека Анафарм и Трговина “Мила” из Ћукала, док је један средњошколац своје радно мјесто пронашао у удружењу “Ц.Е.З.А.Р.”.

“Радним ангажманима претходила је обука коју је одржала Миланка Шњегота, испред Клуба за тражење посла, који дјелује при Заводу за запошљавање Републике Српске. На обуци су средњошколци стекли основна знања о тражењу посла и представљању послодавцима”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

Поред практичних знања и вјештина кроз прво радно искуство, средњошколци ће добити хонорар, који је обезбијеђен у склопу пројекта, а послодавци имају могућност да их додатно награде за њихов труд.

“На самом крају пројекта биће представљен филм који ће представити како је текао једномјесечни програм и утиске наших средњошколаца”, додала је Шњегота.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish