Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почело прекривање куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца

Почело прекривање куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца

Хуманитарна акција “Кућа од срца” за изградњу новог породичног дома за самохрану мајку Невену Игњатић и њено двоје дјеце полако се ближи крају.

У току су радови на кровној конструкцији и завршни унутрашњи грађевински радови, како би ова породица могла уселити у нову кућу прије надолазеће зиме.

Координатор акције, Бранко Граховац, каже да је ових дана постављен естрих а радове је бесплатно извршио наш суграђанин Радован Чекић.

“Кречење ће бесплатно одрадити браћа Лечковић из Српца а завршне радове на увођењу струје радиће електричар Далибор Тодоровић који је укључен у акцију од почетка. Електро материјал ће донирати Зоран Дабић и његова фирма “Д-Инвест”. Након тога слиједи лијепљење плочица и већ имамо неколико керамичара који су се добровољно пријавили за овај посао”, рекао је Граховац.

Он додаје да је завршена прва фаза увођења централног гријања а радове је извела фирма “МЖА Монт” из Градишке у власништву Миленка Васиљевића, која је донирала и цијеви за гријање.

Ових дана стигле су и нове донације за акцију које су уплатили: фирма “Наша боровница” 250 КМ, девети један разред ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац 214 КМ и Ђорђе Малбашић 200 КМ.

По 100 КМ су уплатили Драженка Шаула, Јована Дабић и Горан Грабић, 70 КМ је донирао Жељко Брезовац а 60 КМ Саша Којадиновић. По 50 КМ су уплатили Милош Берић, Синиша Грабић, Игор Грабић, Душан Тешић, Драгиша Тешић, Небојша Сувајац, Боро Вукић, Томо Брезовац, Мишо Стојаковић и Драган Ковачевић, по 40 КМ Драгиша Грабић и Мирко Јејинић а по 20 КМ Драгољуб Ћосић, Драган Грабић, Слободан Јевтић, Слободан Стојаковић и Миле Гогић.

Организатор акције је Омладински савјет општине Србац који је недавно организовао гледање утакмице Бразил-Србија у спортској дворани “9. јануар” у Српцу и од донација грађана прикупио 1000 КМ.

“Захваљујемо се предсједнику Омладинског савјета Лазару Дабићу и свим омладинцима на овом свијетлом примјеру. Трудимо се да подстичемо и дјецу у школама да помогну и већ смо имали неколико организованих донација од стране одјељења. Упућујем захвалност учесницима у акцији и обавјештавам све људе добре воље да смо близу циља, али да нам је потребно још средстава да се кућа заврши”. истакао је Граховац.

Донације за изградњу куће могу се уплатити на број жиро рачуна: 567 353 27 000047 98 са назнаком “Хуманитарна помоћ за Невену Игњатић” а новчана помоћ се може донијети и у кафе бар “Дом” у центру Српца у времену од 8 до 14 часова.

Упутство за плаћање на девизни рачун:

INTETRMEDIAR BANК:
SWIFT CODE: RZBAATWW
RAIFFEISEN BANК INTERNATIONAL AG VIENNA.
SWIFT CODE: SABRBA2B

ATOS BANК A.D.
BANJALUКA
BENEFICIARY CUSTOMER:
/BA395673530000069162
11.NOVEMBAR 34 SRBAC
BOSNA I HERCEGOVINA