Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почели радови на изградњи куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца

Почели радови на изградњи куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца

У склопу хуманитарне акције “Kућа од срца” данас су почели радови на ископу темеља за градњу куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца која живи са двоје дјеце, од којих је једно са посебним потребама.

Kоординатор акције, Бранко Граховац, каже да радове на ископу бесплатно обавља фирма Српчанина Душка Тутњиловића, што представља веома значајну донацију, јер су припремни радови те врсте веома скупи.

Водоводне радове бесплатно ће радити водоинсталатер Зоран Балатуновић, док је главни мајстор Бранко Савић.

Граховац додаје да је сљедеће седмице у плану изливање темеља и прве плоче, а остали радови ће бити настављени у континуитету, јер је жеља и амбиција да кућа до зиме буде стављена под кров.

“Овом приликом захваљујем свим добрим људима који су се укључили у акцију. Свака донација нам много значи, јер планирамо да Невена и њена дјеца добију потпуно опремљену кућу. Због тога позивам све грађане општине Србац и шире да нас подрже и у наредном периоду. Наглашавам да ће јавност бити обавијештена о сваком утрошку прикупљених средства, јер желимо да донатори знају гдје је отишао њихов новац”, каже Граховац.

Додаје да је до сада прикупљено око 24.000 KМ, од чега је 12.000 KМ утрошено за куповину плаца.

Већина радова ће се изводити волонтерски, у организацији Омладинског савјета Србац.

Протеклих дана на намјенски жиро рачун стигле су нове уплате које су извршили Градис инвест у износу од 500 KМ, Саша Дабић 300 KМ, Његош Петровић 100 KМ, Мира и Јово Смиљанић 50 KМ и организатори турнира у малом фудбалу “Ножичко 2022” 50 KМ.

Донације за изградњу куће могу се уплатити на број жиро рачуна: 567 353 27 000047 98 са назнаком “Хуманитарна помоћ за Невену Игњатић” а новчана помоћ се може донијети и у кафе бар “Дом” у центру Српца у времену од 8 до 14 часова.

Упутство за плаћање на девизни рачун:

INTETRMEDIAR BANK:
SWIFT CODE: RZBAATWW
RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG VIENNA.
SWIFT CODE: SABRBA2B

ATOS BANK A.D.
BANJALUKA
BENEFICIARY CUSTOMER:
/BA395673530000069162
11.NOVEMBAR 34 SRBAC
BOSNA I HERCEGOVINA