Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела хуманитарна акција “Један слаткиш-једно дијете”

Почела хуманитарна акција “Један слаткиш-једно дијете”

Паковањем кутија за слаткише у просторијама Невладине организације “Миленијум” и Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”, јуче је почела традиционална хуманитарно-волонтерска акција „Један слаткиш-једно дијете“ која се организује осамнаесту годину заредом.

Акцију организује НВО „Миленијум“ у сарадњи са Центром за социјални рад, УГ „Ц.Е.З.А.Р.“, Савјетом ученика Центра средњих школа „Петар Kочић“ и Црвеним крстом са циљем прикупљања слаткиша и подјеле новогодишњих пакетића за дјецу из социјално угрожених породица.

У наредних мјесец дана кутије за прикупљање слаткиша ће бити постављене у школама, јавним предузећима и установама и продавницама широм србачке општине, па се позивају грађани да подрже акцију, буду и ове године Дједа Мраз и уљепшају празнике онима којима је то најпотребније.

Санела Видовић, извршни директор НВО „Миленијум“, каже да су кутије паковали чланови Савјета ученика ЦСШ “Петар Кочић” који сваке године то ураде са задовољством.

„Прикупљање слаткиша траје до 24. децембра након чега ћемо од њих направити пакетиће и организовати подјелу у просторијама средње школе. Захваљујемо свим субјектима који дозволе постављање кутија у њиховим просторијама јер нам од тога зависи успјех акције. Што више људи убаци слаткиш у кутију, то ће бити већи број пакетића“, рекла је Видовић.

За вријеме трајања акције прикупљаће се и новчани прилози за пакетиће, а уплате се могу извршити на рачун НВО „Миленијум“ који је отворен у НЛБ Банци на број: 56201080237501-83.