Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела реконструкција пута Србац-Прњавор-Теслић, повремени прекиди саобраћаја у Лепеници

Почела реконструкција пута Србац-Прњавор-Теслић, повремени прекиди саобраћаја у Лепеници

Јавно предузеће “Путеви Републике Српске” почело је реализацију пројекта реконструкције и модернизације регионалног пута Србац-Прњавор-Теслић.

Вриједност инвестиције је 26 милиона KМ са ПДВ-ом а радови ће се изводити у дужини од 82,9 километара.

Поред санације и модернизације пута, у плану је изградња путних јарака и реконструкција потпорних зидова и клизишта.

Радови су већ започели ових дана на територији општине Србац а одвијају се тренутно на подручју Лепенице, гдје су наредних дана могући повремени прекиди у одвијању саобраћаја, па се мјештани замољавају за разумијевање.

Уз финансијску помоћ Владе Републике Српске у овој години планирани су и други капитални пројекти на изградњи путне инфраструктуре у вриједности од 874 хиљаде KМ.

Тако је планирана реконструкција и модернизација локалних путева у Срђевићима (у правцу границе са општином Прњавор) и Ситнешима (према цркви), локалних путева и улица у Србац Селу, дијела локалног пута у Kукуљама и Дворинама, као и локалног пута Гламочани-Бајинци, те Влакници (дионица магистрални пут М.14.1. – гробље), реконструкција и модернизација паркинг простора код Ватрогасног дома и дијела паркинг простора између „Словенске зграде“ и Првомајске улице, те уклањање архитектонских баријера у градском језгру.

Од већих инфраструктурних пројеката у овој години планиран је и наставак изградње новог дјечијег вртића, почетак изградње зграде за младе брачне парове и кошење уређених насипа и канала у склопу пројекта који је у 2020. и 2021. години реализован у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish