Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела кампања „Оружје не штити, оружје убија“

Почела кампања „Оружје не штити, оружје убија“

Припадници Полицијске станице Србац данас су почели реализацију кампање “Оружје не штити, оружје убија“, коју организује Министарство унутрашњих послова РС у сарадњи са УНДП-ом.

Замјеник командира Синиша Радојчић каже да су данас одржали едукативна предавања за ученике Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Српцу, а предавања ће бити одржана и за ученике у преосталим централним основним школама и у средњој школи у Српцу.

Предавања се реализују са циљем подизања свијести код ученика о опасностима која настају услијед нестручне употребе ватреног оружја и минско-експлозивних средстава, нарочито на мјестима гдје се окупља већи број грађана.

Говори се и о нежељеним посљедицама до којих такво поступање може довести, али и о начинима поступања у случајевима проналаска ових опасних предмета.

“Ученицима смо данас приказали врсте минско- експлозивних средстава како би у случају њиховог проналаска могли да их препознају, те им дали смјернице како поступити у случају њиховог проналаска”, рекао је Радојчић.

Полицијска станица Србац апелује на грађане да своје легално оружје држе на безбједном мјесту, како је предвиђено законом, односно ван дохвата дјеце.

“Свако незаконито посједовање или употребу ватреног оружја потребно је пријавити најближој полицијској станици или на бесплатни број телефона 122, који може бити и анониман”, истакао је Радојчић.

Kампања “Оружје не штити, оружје убија” трајаће до 27. маја ове године.