Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Помоћ за још 22 члана Борачке организације Србац кроз програм Фонда солидарности

Помоћ за још 22 члана Борачке организације Србац кроз програм Фонда солидарности

У просторијама Борачке организације општине Србац јуче је одржана сједница комисије Фонда солидарности чији је задатак да рјешава пристигле захтјеве из мјесних борачких организација према Фонду.

На основу Програма рада, те закључака са одржаног састанка, у другом програму Фонда помоћ ће бити пружена за 22 члана Борачке организације, односно свака мјесна борачка организација ће кандидовати по једног свог члана за средства Фонда.

Предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, каже да је већина организација већ доставила приједлоге који се односе на рјешавање стамбене проблематике, односно реновирање кровне конструкције, замјену дотрајале столарије и изградњу купатила.

“Три мјесне борачке организације су кандидовале своје чланове за набавку основног матичног стада оваца и ови захтјеви ће бити рјешавани у приоритету јер је ово доба године идеално за то. Набавком стада ће се створити претпоставке за његово ширење те обезбјеђење додатних прихода кориснику“, рекао је Плотан и додао да је комисија утврдила и ранг листу приоритета у рјешавању захтјева.

“Динамика рјешавања ће првенствено зависити од средстава која се прикупе на рачуну Фонда, а тренутно постоје почетна средства како би се могло почети са активностима”, појашњава Плотан.

Он истиче да је ових дана Борачка организација упутила свим физичким и правним лицима, која су новчано помогла Фонд, извјештај о утрошку средстава јер је то и обећано, а на овај начин се жели показати да се са средствима Фонда поступа одговорно и са пажњом.

Истовремено, Плотан упућује позив свима који су у прилици да помогну новчано Фонд солидарности да то и учине како би се и други програм успјешно реализовао, а средства се могу уплатити на жиро рачун.

“Kроз први програм Фонда, који је реализован за двије године, помоћ смо пружили за 22 наша члана и за те намјене Фонд је утрошио 53.107,57 KМ. Сви рачуни су плаћени на вријеме и Фонд нема никаквих обавеза према добављачима“, истиче Плотан.