Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Полагање испита за управљање чамцем у уторак 25. априла у Српцу

Полагање испита за управљање чамцем у уторак 25. априла у Српцу

Одсјек за скупштинске послове општине Србац, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и Лучком капетанијом Брчко, организоваће у уторак 25.априла у Српцу полагање за управљање чамцем.

Испит ће се састојати из два дијела, писмене провјере знања која ће бити одржана у сали Скупштине општине Србац са почетком у 13 часова и практичног дијела који ће бити организован на ријеци Сави у складу са Програмом испита за управљање чамцем.

Испит се полаже пред комисијом за полагање испита за управљање чамцем именованом од стране министра саобраћаја и веза.

Ово је други пут да се у Српцу организује оваква врста полагања а кандидатима који положе испит биће издата дозвола за управљање чамцима од стране Министарства саобраћаја и веза Републике Српске-Лучка капетанија Брчко.

Општинска управа Србац је покренула иницијативу за формирање нове спортско-рекреативне зоне на ушћу Врбаса у Саву са циљем да се дио обале претвори у отворени простор предвиђен за окупљање и одмор грађана. С тим у вези, на сједници Скупштине општине Србац усвојена је одлука о приступању изради Зонинг плана ушћа који обухвата простор површине 15,1 хектар, који је са сјеверне стране оивичен ријеком Савом а са западне ријеком Врбас. У плану је изградња марине за чамце и објеката за спорт и рекреацију.