Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Позив старијима од 65 година да се бесплатно вакцинишу

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске позвали су лица старија од 65 година са мјестом пребивалишта у Републици Српској да искористе право на бесплатну и добровољну вакцинацију против ковида 19.

“Поменута лица која желе да остваре могућност да се се кроз имунизацију заштите од ковида ради евидентирања треба да се јаве својим тимовима породичне медицине, почевши од четвртка, 11. марта 2021. године”, наводи се у саопштењу Министарства.

Додаје се да ће тимови породичне медицине прикупљене податке о лицима заинтересованим за вакцинацију сврстати у категорије лица од 65 до 74 година, од 75 до 84 година, те 85 година и више, а вакцинација ће бити организована у надлежном дому здравља, у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске.

Из Министарства наводе да ће вакцинација за лица регистрована у приватним тимовима породичне медицине бити организована у дому здравља у граду/општини у којем се приватна амбуланта налази, на начин да приватна амбуланта породичне медицине прикупи податке грађана који се сходно овом позиву пријаве и достави их надлежном дому здравља.

“Очекује се да домови здравља прихвате и пријаве лица која нису регистрована у тимовима породичне медицине у Републици Српској, али имају пребивалиште на територији општине или града за коју је дом здравља надлежан”, наводи се у саопштењу.

Из Министарства додају да ће грађани који на овај начин изразе интересовање за вакцинацију, у наредном периоду бити позивани на вакцинацију од стране надлежног дома здравља.

“О свему наведеном, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је доставило званичну инструкцију домовима здравља и приватним амбулантама породичне медицине у Републици Српској”, наведено је у саопштењу.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish