Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ОШ ,,Вук Kараџић“ Ситнеши: Уписано 17 првачића

У Основној школи ,,Вук Kараџић“ Ситнеши завршен је упис првачића у школску 2021/2022. годину.
По ријечима директорице школе Весне Савић ове године је уписано укупно 17 првачића, што је за два ученика више него прошле школске године. У централну школу у Ситнешима уписано је 11 првачића, у подручну школу у Ћукалима 4, а у подручне школе у Горњим Срђевићима и Горњој Лепеници по један првачић, док је школа у Доњој Лепеници угашена прошле године.
Kада су у питању психо-физичке способности ђеце, примијећене су блаже тегобе које се тичу говора, а односе се на тепање, неправилан изговор неких гласова и мањак концентрације, што се успјешно рјешава и превазилази.
Поред уписа првачића, у ситнешкој школи су у току и припреме за испраћај малих матураната. Ове године Основна школа ,,Вук Kараџић“ Ситнеши ове године испраћа 25 малих матураната, од којих 12 основно образовање завршава у школи у Ситнешима, а 13 у подручној школи у Ћукалима.
Директорица Савић каже да, због епидемиолошке ситуације, неће бити органозована мала матура, а ученицима ће дипломе, захвалнице и признања бити уручени на дан школе – 24.маја, на празник Свети Ћирило и Методије.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *