Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отворен васкршњи сајам рукотворина у Српцу

У Српцу је данас отворен дводневни васкршњи сајам кога су организовале чланице Удружења жена Србац у сарадњи са Туристичком организацијом Србац.

Честитајући наступајуће празнике, предсједница Удружења жена, Весна Смиљанић, рекла је да су се њихове чланица потрудиле, да и поред кишног времена, на штандовима изложе богату понуду васкршњих декорација и уникатних радова које су израдиле чланице овог удружења, те позвала грађане да дођу да их подрже и купе нешто за своју породицу.

“Имамо дивне декорације за сто, разне корпице, предмете рађене декупаж техником, ликере и све оно што ће уљепшати празнике. Бићемо данас и сутра на тргу па позивам суграђане да нас обиђу и дају нам подршку, а можда им се нешто и свиди. Надам се да нам ова киша неће покварити планове, па користим прилику да свима честитам предстојеће празнике да у здрављ , срећи и весељу са својим породицама прославе највећи празник Васкрс”, рекла је Смиљанић.

Сњежана Шапоња, једна од чланица удружења, такође је позвала Српчане да им пруже подршку и обиђу њихове штандове.
“Продаја иде мало слабије зато што нас прати киша и ружно вријеме, али се надамо да ће сутра бити лијеп дан. Лично на штанду имам разне декорације везане за Васкрс. Цијене су симболичне, крећу се од 6 до 15 КМ, зависно од украсног предмета, а иначе у својој понуди имам плетени програм”, рекла је Шапоња.

Удружење жена Србац је настало 2020. године, као жеља и потреба креативних жена наше општине, да своје рукотворине, покажу широј јавности. Чланице удружења се баве различитим врстама ручних радова, почев од украшавања ентеријера и екстеријера па до израде разноврсних уникатних предмета. Међу ручним радовима, ових вриједних жена, могу се наћи лутке од природних материјала, корпе од новинског папира, предмети украшени декупаж техником, слике рађене пеглом и воштаним бојама, као и разне врсте плетених, хекланих и везених мотива у етно стилу.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish