Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отворена изложба слика Перице Ивановића

У организацији Центра за културу и спорт, синоћ је у галерији Дома културе отворена изложба слика бањалучког сликара Перице Ивановића који се сликарством бави више од 30 година.

До сада је одржао близу 40 самосталних изложби и неколико колективних а за свој рад је награђиван више пута.

На платну представља различите мотиве, воли животиње, посебно птице и коње, пејзаже и мртву природу. Поред ове врсте сликарства, Ивановић се бави и иконописом и осликао је иконостасе за 23 православна храма.

Умјетник се захвалио организатору и позвао љубитеље ликовне умјетности да у наредних 15 дана дођу и погледају његове слике.

„Сликање је један прекрасан живот, јер бити и живјети као сликар, ствара се један свијет гдје човјек има простора да буде и у свијету маште, и у дјетињству, добро издвојен од садашње стварности. Техника којом радим је акрил на платну, дрвету и камену, а сове радим јер их волим. Захваљујем се Центру за културу и спорт што ми је уступио овај простор и дочекао ме као добар домаћин. Поставка има 30 слика и стотињак минијатура из три циклуса „Прозори“,“Пјесници“ и „Сове“ које су ми најомиљенији циклус у задњих 10 година“, каже Ивановић.

Директор Центра, Радован Митраковић, рекао је да му је драго што су успоставили сарадњу са бањалучким умјетником и додао да су упркос пандемији, у протеклом периоду мјесечно организовали по двије изложбе домаћих и страних сликара.

„Изложба је продајног карактера и биће отворена до краја децембра. Овим путем се захваљујем умјетницима који упркос пандемији и отежаним условима рада издвајају вријеме да дођу у Србац и подрже рад наше установе“, рекао је Митраковић.

До краја године у њиховој установи организоваће се још два културна догађаја у Српцу, 17. и 22.децембра и традиционална Дјечија нова година 30. децембра.