Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отворена изложба слика академског сликара Алексе Видаковића из Бањалуке

Отворена изложба слика академског сликара Алексе Видаковића из Бањалуке

У организацији Центра за културу и спорт синоћ је у холу Дома културе у Српцу отворена изложба слика под називом „Рибе (Ихтиос)“ академског сликара Алексе Видаковића.

Ово је десета самостална изложба бањалучког умјетника, која је са овом темом синоћ доживјела своју премијеру, а публици је представљено 14 ликовних дјела рађених техником уље на платну и акрил.

Видаковић је рођен 1993. године у Бањалуци гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је 2017. године на Академији умјетности у Бањалуци, студијски програм ликовних умјетности смјер – сликарство, у класи професора Данка Бркића.

Завршио је мастер студије на Академији уметности у Новом Саду из сликарства у класи професорице др Марине Војводић 2019. године.

Имао је више самосталних и групних изложби а поред сликарства бави се фотографијом, графиком и графичким дизајном.

Посјетиоце је у уводном дијелу поздравио директор Радован Митраковић а потом је Бранка Санчанин, предсједница Управног одбора Центра за културу и спорт, говорила о умјетничким дјелима.

Санчанин је позвала љубитеље ликовне умјетности да уживају у поставци наредних 10 дана и покушају сазнати што више о риби као знаку који нас повезује са стварношћу. Она је истакла да умјетник у свом новом циклусу упућује на појмове као што су љубав, повезаност, обнова, плодност, жртва и сједињеност дванаестог, посљедњег знака зодијака са својим кохезионим планетарним заштитницима Јупитером и Нептуном.

Изложбу је отворио замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је рекао да је Видаковићева нова поставка са тематиком блиској нашој општини, јер се Србац налази у близини двије велике ријеке Врбаса и Саве, а ту је и Бардача која је некада била веома богата рибом .

Умјетник се захвалио директору Центра за културу и Спорт што је дозволио да десета изложба крене са новом поставком радова управо из Српца а посебну захвалност упутио је посјетиоцима, као и родитељима и брату који су ту уз њега и који га увијек прате и подржавају.

Изложба је продајног карактера и у Српцу ће бити отворена десетак дана.