Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Основци из Kукуља посјетили Народну скупштину Републике Српске

Основци из Kукуља посјетили Народну скупштину Републике Српске

Ученици Основне школе “Доситеј Обрадовић” Разбој- подручна школа Kукуље, посјетили су јуче Народну скупштину Републике Српске.

Организатор посјете су били учитељица Рада Антонић и посланик у Народној скупштини Радојица Видовић, а у пратњи дјеце су биле просвјетне раднице Снежана Лендић, Ирена Видовић, Дијана Kуваља и Далиборка Стојковић, као и члан Школског одбора и одборник Скупштине општине Србац Синиша Пантелић.

Домаћини посјете биле су потпредсједница Народне скупштине Ања Љубојевић и секретар Марија Ђуран.

На конференцији за новинаре која је организована овим поводом, Љубојевићева је казала је да је веома важно дјеци, али и свим осталим грађанима, показати да могу вјеровати у институције Републике Српске.

“Важно је да дјеца знају шта су институције Српске, да се и они одлуче да буду будући посланици, министри или одборници у својим локалним заједницама, да вјерују у своју Републику, остану овдје и да буду оно најбоље што имамо”, рекла је Љубојевићева.

Учитељица Антонић каже да је одлазак у Народну скупштину за дјецу био једно узбудљиво искуство, као и садржаји који су послије посјете организовани.

“Ово је било заиста посебно искуство за око 40 наших ученика од првог до деветог разреда и задовољство нам је што смо имали прилику да будемо гости потпредсједнице Народне скупштине, која је показала стрпљење и љубазност у разговору са ученицима, а као знак пажње поклонила је књиге за нашу школску библиотеку”, каже учитељица Рада и захваљује на гостопримству, те додаје да су и они домаћинима уручили пригодан поклон који је садржао монографију “Србац-монографски записи”, сувенире са обиљежјем општине Србац, производе и рукотворине чланица Удружења жена Србац.

Антонићева каже да су након посјете Народној скупштини имали организовану вожњу панорамским аутобусом и одлазак у парк “Младен Стојановић”.

“Такође, желим да захвалим народном посланику Радојици Видовићу и одборнику Синиши Пантелићу који су заједно са нама просвјетарима обезбиједили средства за превоз ученика и помогли да им приредимо један незабораван дан”, каже учитељица Рада.