Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Основна школа из Српца укључила се у хуманитарну акцију “Чепом до осмијеха” и обиљежила Дан планете Земље

Основна школа из Српца укључила се у хуманитарну акцију “Чепом до осмијеха” и обиљежила Дан планете Земље

У циљу подизања свијести свјетске популације о проблемима везаним за глобално загађивање земље али и проналаска најбољих рјешења за њену заштиту, ученици Основне школе ”Јован Јовановић-Змај” из Српца су на разне начине указали на значај заштите наше планете, поводом 22. априла Дана планете земље.

На иницијативу директорке школе Мануеле Рађевић-Јокић, србачка школа се прикључила хуманитарној акцији “Чепом до осмијеха”, чији је циљ да утиче на свијест дјеце и младих о потреби очувања животне средине, али и још бољу видљивост дјеце, односно особа са потешкоћама у развоју.

“У дворишту школе поставили смо метално срце, које ће служити за прикупљање пластичних чепова, чијом рециклажом Удружењу родитеља дјеце са аутизмом “Дуга” обезбјеђујемо додатна средства за њихове активности. Поред подизања еколошке свијести, ученике учимо и хуманости, јер наше мало некоме заиста значи много”, рекла је директорка Јокић.

“Будимо хумани, чувајмо околину. Један чеп-један велики осмијех за породицу”, поручују ученици Основне школе “Јован Јовановић-Змај” Србац.