Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Осам нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа у србачкој општини регистровано је осам новозаражених лица вирусом корона.

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац наводе да је присуство вируса PCR методом утвврђено код једне мушке особе средње животне доби која се налази на болничком лијечењу, док је брзим антигенским тестом потврђено код седам особа.

Ради се о четири мушке и три женске особе, од којих су двије старије, једна средње и четири млађе животне доби. Сви имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налазе 62 особе, од којих је 28 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије на подручју општине Србац је заражено 947 особа. Опоравило се 882 а преминуло је 37 лица.

У посљедња 24 часа, у Републици Српској је извршено тестирање 787 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 268 особа. Ради се о 130 мушких и 138 женских особа, од којих је 19 млађе, 42 средње и 107 старије животне доби.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Шипова, Лакташа, Приједора, Модриче и Угљевика и по једна особа из Билеће, Гацка, Градишке, Братунца, Рибника, Бањалуке, Невесиња, Новог Града, Пала, Kозарске Дубице, Вишеграда, Рогатице, Шамца, Добоја и Бијељине.

До сада су у Републици Српској потврђена 59.642 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.166 особа.

У Републици Српској од новог вируса корона, до сада се опоравило 41.087 особа, а тестирано је укупно 250.625 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *