Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Од уторка до петка четворо новозаражених вирусом корона у Српцу

На подручју србачке општине од почетка ове седмице регистрована су четири нова случаја вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Од тога су два случаја евидентирана у протекла 24 часа а ради се о двије млађе женске особе. Једна од њих је здравствена радница Дома здравља Србац која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији, док је други случај откривен приликом комерцијалног тестирања у једном од сусједних градова, а такође се ради о блажим симптомима.

У уторак и сриједу откривен је још по један случај а ради се о млађој мушкој и старијој женској особи који немају израженије симптоме.

У понедјељак и четвртак нису забиљежени нови случајеви у Српцу.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине је 71 лице тренутно у кућној изолацији од чега је 23 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, новим вирусом је заражено 530 особа у Српцу од чега се опоравило 485 а преминуле су 22 особе.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, која још увијек није на завидном нивоу, републички штаб је донио одлуку о продужењу свих мјера до 1. фебруара ове године, а новом наредбом, коју је донио начелник општине Млађан Драгосављевић, те мјере су и даље на снази на подручју општине Србац.

Позивају се грађани да и даље поштују све препоруке надлежних институција и избјегавају већа јавна окупљања, уз обавезно ношење заштитних маски на отвореном и затвореном, поштовање прописане физичке дистанце, редовну личну хигијену и друге епидемиолошке мјере.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *