Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Од петка без заражених вирусом корона у Српцу

Од петка без заражених вирусом корона у Српцу

На подручју србачке општине од петка 25. фебруара није било новозаражених вирусом корона.

У Одјељењу за инспекцијске послове општине Србац наводе да је тренутно пет особа активно заражено вирусом корона а у кућној изолацији су 22 лица.

И поред чињенице да није било нових случајева, потребно је и даље придржавати се прописаних мјера јер је пандемија још увијек присутна на глобалном нивоу. Грађанима се препоручује да превентивно приме вакцину против вируса корона како би на тај начин сачували властито здравље, али и здравље људи у нашем окружењу, наводи се у Општинском штабу за ванредне ситуације.

У Републици Српској је у протекла 24 часа извршено тестирање 72 лабораторијска узорка путем PCR теста а вирус корона потврђен је код 10 особа. Институту за јавно здравство пријављена су три смртна случаја.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 230 а на респиратору је 30 особа.

У србачком Дому здравља наставља се вакцинација без претходног заказивања, сваким радним даном од 10 до 13 часова. Данас је на распореду била Спутњик В вакцинација (само као бустер доза) а сутра и прекосутра ће се вршити Синофарм вакцинација. У четвртак је предвиђена Фајзер а у петак Синофарм вакцинација.