Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан четврти Дан Срђевчана, прикупљено 2220 KМ за Невену Игњатић

Одржан четврти Дан Срђевчана, прикупљено 2220 KМ за Невену Игњатић

Након паузе од двије године због пандемије вируса корона, синоћ је по трећи пут одржано традиционално дружење мјештана Доњих и Горњих Срђевића код цркве Светих апостола Петра и Павла у Горњим Срђевићима.

Овој манифестацији, поред локалних мјештана, присуствовали су и Срђевчани који се налазе на привременом раду у иностранству али нису заборавили своје коријене.

Највеће заслуге за организацију овог догађаја припадају Савјету Мјесне заједнице Срђевићи и свештенику Ненаду Ђурићу.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Срђевићи, Раде Гудаловић, рекао је да је дружење имало и хуманитарни карактер јер су мјештани и гости издвојили донације за акцију “Kућа од срца” за самохрану мајку Невену Игњатић, а током вечери прикупљено је 2220 KМ.

“Захваљујем свима који су се одазвали позиву и у великом броју дошли на наш годишњи скуп. Посебно захваљујем онима који су новчаним прилозима помогли овој самохраној мајци из Српца да дође до свог дома“, рекао је Гудаловић.

Свештеник Ненад Ђурић у својој бесједи поздравио је све присутне, а нарочито министра финансија у Влади Републике Српске, Зору Видовић, која води поријекло из овог села и која је дала велики допринос у реализацији неколико инфраструктурних пројеката у Срђевићима.

“Она се у свакој прилици одазвала и пружила подршку, не само свом, него и околним селима. Сви знамо да када куцамо и отварамо нека врата много нам је лакше када знамо ко је иза њих и како ће нас дочекати. Увијек је имала времена и воље да нас саслуша и помогне колико је то у њеној моћи и зато смо јој захвални. Исто је и са начелником општине Млађаном Драгосављевићем којем такође захваљујемо на помоћи и надамо се доброј сарадњи и у наредном периоду“, рекао је свештеник Ђурић.

Министар финансија Зора Видовић није крила задовољство што је у свом селу са својом породицом, пријатељима и комшијама.

“Ово могу да ураде само они који су добри а у Срђевићима заиста живе добри људи и хвала вам за ово вече. Ми смо у Влади дали себи задатак да обнављамо наша села, цркве и манастире јер треба да покажемо да су на овим просторима живјели и живе Срби. Те светиње су доказ да је ово била и остала наша земља, наша Република Српска”, рекла је Видовић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је Општина Србац у сарадњи са Владом РС реализовала и ове године неколико инфраструктурних пројеката у Срђевићима и додао да ће се тај тренд наставити.

“Част ми је да сам овдје са вама. Човјек када дође на ово мјесто увјери се у крилатицу да су Срђевчани људи добре воље. И ове године смо реализовали низ пројеката у вашој мјесној заједници, а наша амбиција је да наставимо такву врсту сарадње са министром финансија Зором Видовић и Владом РС“, рекао је начелник Драгосављевић.

Дружење су својим наступом увеличали чланови СKУД “Бели анђео“ из Српца који су извели кореографију “Игре из Лесковца“.

У оквиру манифестације обављено је богослужење, положени су вијенци и запаљене свијеће на спомен обиљежје у селу на којем су имена петорице погинулих бораца Војске Републике Српске из Срђевића.

Манифестацији су испред Општинске управе такође присуствовали замјеник начелника општине Владимир Гужвић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић.