Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан парастос за погинуле борце из Бајинаца

Одржан парастос за погинуле борце из Бајинаца

Борачка организација општине Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Бајинци, данас је организовала парастос за 10 погинулих бораца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице, Зорана Јешића, Младена Угрена, Гавру Kесера, Мирослава Црнобрњу, Мишу Савића, Мићу Ракића, Душана Милијашевића, Слободана Митраковића, Брану Думонића и Недељка Ждрала.

Цвијеће на спомен обиљежје су положиле породице погинулих бораца, делегација Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, представници Борачке организације општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Мјесне борачке организације Бајинци, наставно особље и ученици подручне школе.

Парастос је служио протонамјесник Младен Продановић.

Ученица основне школе из Бајинаца, Kатарина Вујнић, одрецитовала је пригодну пјесму “Отаџбино моја”.

У име Борaчке организације Србац, присутне је поздравио предсједник Предсједништва Драган Алексић који је истакао да жртва ових бораца не смије бити заборављена.

Након парастоса, истакнуто је да ће Борачка организација Србац, у складу са могућностима, и даље радити и инсистирати на провођењу основних и најважнијих сегмената свога дјеловања, а који се односе на бригу о борачким категоријама.