Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан концерт Музичке школе “Нашим мајкама за 8. март“

Одржан концерт Музичке школе “Нашим мајкама за 8. март“

У организацији Центра за културу и спорт синоћ је у Дому културе у Српцу одржан концерт „Нашим мајкама за 8.март“ ученика који похађају Музичку школу у Српцу у класи професорица Биљане Радуловић, Сашке Фелштински и Невене Kежић из Бањалуке.

Публици се представило 17 талентованих ученика одсјека виолине, гитаре и клавира, а циљ је био да развеселе мајке и уљепшају им дан поводом Међународног празника жена.

„Надам се да су родитељи уживали. Дјеца су веома драга и васпитана а имамо доста талената. У Бањалуци је 3. марта одржано школско такмичење Музичке школе “Владо Милошевић” на којем је наш ученик Марко Игњатић освојио прво мјесто и био најбољи виолиниста у својој категорији. Сад се припремамо за републичко такмичење које ће се одржати 24. марта“, рекла је професорица виолине Биљана Радуловић која у Српцу ради већ четири године.

Музичку школу у склопу Центра за културу и спорт похађа 30 ученика који на часове долазе једном седмично.

“Већина дјеце су ванредни ученици Музичке школе “Владо Милошевић” који на крају године полажу разред, а у Српцу имају организовану наставу солфеђа и инструмената“, каже Радуловић.

Директор Центра за културу и спорт, Радован Митраковић, изразио је задовољство што су имали прилику да виде плодове рада србачке дјеце.

„На моје задовољство, али и нас запослених у Центру, вечерас имали смо прелијеп концерт посвећен мајкама. Било нам је лијепо и заиста смо уживали. Моја искрена жеља је да наставимо добру сарадњу са професорицама из Бањалуке а у догледно вријеме покушаћемо набавити још два инструмента како би нам концерти били садржајнији“, рекао је Митраковић.

Одушевљен концертом био је Игор Семчешин из Повелича чија кћерка Николина свира гитару.

„Моја кћерка Николина свира већ годину дана гитару код професорице Сашке Фелштински. За сада је веома упорна а утисци су одлични. Мислио сам да ће дјеца имати трему, међутим, добро су се снашли“, рекао је Игор.

Директор Радован Митраковић најавио је од 19. марта почетак позоришне сезоне у Дому културе.

„У вечерњем термину од 18 часова радићемо позоришне представе за дјецу а од 20 часова за одрасле. Тај континуитет покушаћемо одржати све до септембра, што значи два пута мјесечно двије позоришне представе, а завршница пројекта је у октобру када планирамо бити домаћини Дјечијег фестивала позоришта“, рекао је Митраковић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish