Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан Дан здраве хране у Kукуљама

Одржан Дан здраве хране у Kукуљама

Поводом обиљежавања Свјетског дана здраве хране, у друштвеном дому у Kукуљама, у организацији Основне школе “Доситеј Обрадовић” Разбој, одржана је традиционална манифестација под називом “Дан здраве хране“, која је организована десету годину заредом.

Манифестација је имала едукативни карактер јер је одржано стручно предавање на тему здраве хране о чему је ученицима и наставницима говорио директор Пољопривредног института Бања Лука, др Војислав Тркуља.

Kао гости, манифестацији су присуствовали предсједник Скупштине општине Србац Милош Будић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Родитељи ђака, баке и наставно особље припремили су разне домаће специјалитете, а свој допринос, као гости, дали су и ученици из подручних школа у Разбоју Љевчанском и Пријебљезима са својим наставницима, који су донијели домаће производе и подијелили их са домаћинима.

Организован је богат културно-забавни програм и приређена занимљива представа која је наишла на одушевљење присутних, а родитељи и гости могли су да уживају у старим обичајима, народној ношњи и домаћој храни.

Много труда је уложено у представу, како на самој организацији, тако и на уређењу сцене, а са учесницима су свакодневно вјежбали и радили учитељи и наставници школе, на челу са водитељем драмско-рецитаторских секција Вишњом Голубовић и Иреном Медаковић-Видовић и водитељима продуженог боравка из Kукуља.

Посјетиоце је поздравила директорица школе Силвана Секулић који је рекла да је манифестација и ове године била на високом нивоу и да њен квалитет расте из године у годину.

“Захваљујем родитељима на великом одзиву и припремљеној храни, као и ученицима и наставницима наше школе на програму и организацији цјелокупне манифестације. Посебну захвалност упућујем др Војиславу Тркуљи на одвојеном времену и представницима Општинске управе”, рекла је Секулић.

Robo Gallery: You didn’t select any Robo Gallery item in editor. Please select one from the list or create new gallery